Zwart Voorkant 870×400

Hennie Blom overleden

Afscheid Hennie Blom

Voor onze overleden erevoorzitter Hennie Blom wordt er a.s. donderdag, 6 juli, om 19 uur een avondwake gehouden in de Sint-Georgiusbasiliek aan de Boddenstraat 78 in Almelo.

Nadien is er gelegenheid om afscheid te nemen van Hennie en het condoleren van zijn nabestaanden.

De uitvaart vindt in besloten kring plaats.

Hennie Blom overleden

Gisteravond ontvingen wij het droevige bericht dat onze erevoorzitter Hennie Blom is overleden.

Hieronder treft u zijn In Memoriam aan.

 

Bestuur s.v. PH – Almelo

 

 

In Memoriam

Hennie Blom     1936 – 2017

Hennie was 8 jaar en had het postuur van een 12-jarige toen hij in september 1944 als keeper voor het D-elftal van ‘Prins Hendrik’ werd gevraagd. Het was de geboorte van een boegbeeld van de geelvinken. Op zijn achttiende werd Hennie jeugdleider en jarenlang verdedigde hij het doel van het eerste team van onze vereniging.

Hennie was een van de betrokken leden van PH waarmee destijds voorzitter Bé Lammers de jeugdafdeling van PH opzette. 15 Jaar vervulde Hennie het voorzitterschap van de jeugdafdeling die in die periode een geweldige groei doormaakte.

In 1974 nam Hennie de voorzittershamer van het algemeen bestuur over. Samen met o.a. Gerard Schiphorst, Anton Krake en Johan Zonder vormde hij jarenlang het gezicht van PH.

Hij leidde de verhuizing van de Horstlaan naar de Veenelanden en in de Almelose Sportraad vervulde Hennie jarenlang een prominente rol. In 1991 legde hij de voorzittershamer neer en voor zijn vele, jarenlange, verdiensten werd hij benoemd tot erevoorzitter; een titel die in 100 jaar aan slechts 4 leden ten deel is gevallen.

Het was wennen voor de vereniging, waar men immers niet anders wist dan dat Hennie en de zijnen alles regelden. Ook voor hem zelf overigens want ondanks zijn voornemen om bewust meer afstand te nemen heeft Hennie nog in vele commissies zitting genomen. De afdelingen tennis en golf konden rekenen op zijn warme belangstelling en bij vele jeugdtoernooien, waaronder het jaarlijks terugkerende schoolvoetbaltoernooi in Almelo, schalde zijn stem over de Veenelanden als omroeper.

Als altijd was Hennie betrokken en bevlogen, zowel bij de jeugd als de senioren. Tot 2016 bezocht hij bijna alle uit- en thuiswedstrijden van het eerste elftal, het  vlaggenschip, van PH. Hierbij trad hij vaak als onbezoldigd adviseur op voor trainer en spelers. De laatste tijd ging zijn gezondheid verder achteruit en zagen we Hennie steeds minder bij zijn PH. Op vrijdagavond 30 juni jl. bereikte ons het droevige bericht van zijn overlijden. In Hennie verliezen wij niet alleen een gouden bestuurder maar bovenal een zeer warm mens.

Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen, naasten en verdere familie veel sterkte met het verwerken van het verlies van hun en onze Hennie.